Eveniment teatral Maia Morgenstern

0
172

La scurt timp după ce a fost prezentă la Sebeș, pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga”, cu piesa „Profesiunea Doamnei Warren”, de George Bernard Shaw, marea actriță Maia Morgenstern a declarat, pentru www.proalba.ro, că a rămas profund impresionată de primirea de care a avut parte și a elogiat publicul despre care a afirmat că este unul rafinat.
„Am venit cu mare emoție la Sebeș, aș fi venit și pe jos. Spectacolul pe care l-am jucat este unul pe care îl iubesc, are atâtea trimiteri valabile în ziua de astăzi, legate de societate, de corupție, de relația dintre părinți și copii șamd. Am primit invitația cu recunoștință și nu a contat faptul că drumul pe o vreme rea nu e unul ușor. Ajungeam în orice condiții. Am găsit un public care m-a copleșit, organizarea celor de la Centrul  Cultural „Lucian Blaga” a fost impecabilă. Am fost primiți cu toată dragostea, grija și atenția posibile. O sală plină, a fost extraordinar. Reacțiile inteligente ale publicului sau tăcerile pline de emoție ne-au încurajat permanent. Oamenii au fost minunați. Sunt profund recunoscătoare”, a transmis Maia Morgenstern.
„Profesiunea Doamnei Warren” s-a jucat luni, 26 februarie 2018, începând cu ora 18.00.  Maia Morgenstern (Doamna Warren), Ilinca Manolache (Vivie Warren), Claudiu Istodor (Sir George Crofts), Tudor Aaron Istodor (Frank Gardner), Avram Birău (Reverendul Samuel Gardner) și Ion Lupu (Praed) s-au reunit la Sebeș într-un regal artistic demn de orice scenă a lumii. Regia spectacolului îi aparține lui Claudiu Istodor, scenografia Mariei Miu, light-designul lui Iulian Bălțătescu iar ilustrația muzicală lui Tudor Aaron Istodor.
Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra, în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. (Foto/Eduard Schneider)