Proiectul ”Investiții pentru îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Sebeș” a fost selectat pentru finanțare nerambursabilă din fonduri europene

0
732

Administrația Sebeșului condusă de către primarul Dorin Nistor a câștigat o finanțare nerambursabilă europeană pentru un proiect integrat menit să îmbunătățească semnificativ infrastructura educațională, sportivă și stradală a municipiului.

Prin proiect se solicită o finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13, axă dedicată orașelor mici și mijlocii. Valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de aproximativ 4 milioane de euro (19.343.986,86 lei).

Prin proiect se propune construirea unei creșe, extinderea unei grădinițe, reabilitarea a două clădiri aparținând școlilor, construirea unei săli de sport, decontarea cheltuielilor effectuate pentru modernizarea a două străzi.  

Investițiile propun elemente de dezvoltare durabilă şi creştere a standardelor de viaţă în cadrul municipiului prin îmbunătăţirea ofertei educaţionale, nivelul de educație mai ridicat al populației fiind o condiție esențială pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, dar şi de îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infastructurii publice urbane.

Investițiile cuprinse în proiectul integrat sunt:

  • Colegiul ”Lucian Blaga” – Reabilitare și modernizare clădiri existente (corp A, corp B, corp C, sala de festivitati, Sala sport, Internat) – CORP B
  • Liceul Sportiv ”Florin Fleșeriu” – Reabilitare corp de clădire A, inclusiv reamenajări exterioare din strada Lucian Blaga, nr. 76
  • Transformare imobil fostă centrală termică Aleea Parc-Municipiul Sebes în creşă
  • Extindere Grădiniță cu program prelungit Petrești
  • Construire Sală de sport – Școala Gimnazială Petrești
  • Modernizare străzi: Unirii şi Grădinilor din Petreşti.

Continuăm să aducem fonduri externe pentru dezvoltarea Sebeșului. Vom construi o creșă și o sală de sport, vom moderniza și extinde școli și o grădiniță. Cheltuielile pentru modernizarea a două străzi din Petrești unde am terminat lucrările vor fi decontate din fonduri europene. Noua infrastructură va asigura toate funcțiunile necesare derulării activității școlare la normele și standardele prevăzute în legislația actuală în vigoare.